Ekspert w dziedzinie HoReCa

Matias Glusman

Matias Glusman jest ekspertem w dziedzinie HoReCa z imponującym doświadczeniem we wdrażaniu najlepszych praktyk w Polsce. Zainspirował i wyszkolił całe pokolenie sommelierów i menedżerów restauracji.

Od 2004 roku jest pionierem w szkoleniu setek sommelierów i pracowników restauracji w zakresie wiedzy o winie.

Stoi za budową takich marek jak Cisowianka Perlage i Kropla Beskidu/Delice.
Jako lider Akademii HoReCa we współpracy z Coca Colą, przeszkolił tysiące pracowników restauracji w zakresie zwiększania sprzedaży napojów i tworzenia idealnych rachunków dzięki autorskiemu programowi Perfect Check. Pełnił funkcję dyrektora sprzedaży Coca Coli w branży HoReCa i był mentorem Myrest w 2018 roku.
Od 2024 r. pełni funkcję CEO Myrest, gdzie wraz ze swoim doświadczonym zespołem dąży do cyfryzacji branży HoReCa, wierząc, że jest to najlepszy sposób na poprawę wrażeń gości i zwiększenie rentowności restauracji. Z przyjemnością promuje również wiodącą w Polsce cyfrową aplikację na napiwki dla kelnerów - Tiptip, która została niedawno włączona do ekosystemu Myrest.

Panel z udziałem: Matias Glusman

    • 16:10 - 16:45

      Hotelowy zespół 2035: skąd brać pracowników, jak utrzymać jakość i kiedy postawić na AI?

      Według prognoz, do 2035 roku liczba pracowników w Polsce spadnie aż o 2,1 miliona, a branża hotelowa już dziś mierzy się z narastającym deficytem kadr – zwłaszcza w tych obszarach, gdzie trudno zastąpić człowieka technologią. Panel będzie dyskusją o praktycznych strategiach pozyskiwania i zarządzania personelem w nowych realiach: jak budować i utrzymać multikulturowy zespół, jak dbać o jakość usług mimo rosnących kosztów pracy oraz czy i gdzie technologie i AI mogą realnie wesprzeć pracę zespołów bez obniżania standardu obsługi.

<< powrót