Michał Walczak
Od trzydziestu lat związany z hotelarstwem. Praktyki, staże, praca w hotelach sieciowych – Intercontinental, Orbis, Holiday Inn i Vienna International, a także w obiektach niezrzeszonych. Pierwsze lata to zdobywanie umiejętności i doświadczeń na stanowiskach operacyjnych w gastronomii (kelner, barman), housekeepingu, recepcji i marketingu. Od 2008 roku prezes zarządu spółki Hotel City w Bydgoszczy łącząc to stanowisko z funkcją dyrektora generalnego. Wykładowca akademicki Wyższej Szkoły Gospodarki w Bydgoszczy. Od 2017 dyrektor regionalny Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego – województwo kujawsko-pomorskie.
Panel z udziałem: Michał Walczak
-
-
11:30 - 12:30
PANEL OPERACYJNY: Oczekuj nieoczekiwanego – jak zarządzać hotelem w czasach pandemii, wojny i rosnących kosztów
Dynamicznie rosnący do 2019 roku biznes hotelowy został wywrócony już na początku 2020 r. do góry nogami i „wywracany” jest od tego czasu praktycznie co miesiąc. Wyzwania z jakimi muszą się mierzyć obecnie hotele były jeszcze niedawno nie do wyobrażenia. W gronie hotelarzy chcemy porozmawiamy o tym jak prowadzić hotel w dobie niepewności – dosłownie - jutra, kosztach rosnących – dosłownie – z dnia na dzień, popytu zmieniającego się – dosłownie – co godzinę w obydwie strony. Jak planować budżety, przychody, zatrudnienie. Jak szukać oszczędności i jak wyjść z tej sytuacji obronną ręką generując zadowalające rezultaty?
-