Dominik Chrapek
Od marca 2019 r. dyrektor generalny DoubleTree by Hilton Łódź. Od grudnia 2018 r. jest wiceprezesem zarządu spółki Film Hotel, która zarządza obiektem. Do zespołu DoubleTree by Hilton Łódź dołączył na pół roku przed uruchomieniem obiektu, od samego początku organizując pracę działu gastronomii. Od stycznia 2013 r. do końca lutego 2019 r., pełnił funkcję dyrektora gastronomii. W czerwcu 2022 r. został dyrektorem regionalnym Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego w woj. łódzkim.
Z branżą hotelarską jest związany od ponad 20 lat. Bezpośrednio przed rozpoczęciem pracy w DoubleTree by Hilton Łódź był związany z działem sprzedaży Hoteli Warszawskich „Syrena”. W latach 2010-2012 pracował w Grand Hotelu Rzeszów zajmując stanowisko kierownika gastronomii. W latach 2004-2010 piastował kolejne funkcje w hotelu Polonia Palace w Warszawie, dochodząc do stanowiska zastępcy kierownika gastronomii. Pierwsze kroki w hotelarstwie stawiał w sieci Sheraton, a następnie w Accor Hotels, gdzie w latach 2000-2002 zarządzał recepcją w hotelu Ibis Warszawa Centrum.
Panel z udziałem: Dominik Chrapek
-
-
11:30 - 12:30
PANEL OPERACYJNY: Oczekuj nieoczekiwanego – jak zarządzać hotelem w czasach pandemii, wojny i rosnących kosztów
Dynamicznie rosnący do 2019 roku biznes hotelowy został wywrócony już na początku 2020 r. do góry nogami i „wywracany” jest od tego czasu praktycznie co miesiąc. Wyzwania z jakimi muszą się mierzyć obecnie hotele były jeszcze niedawno nie do wyobrażenia. W gronie hotelarzy chcemy porozmawiamy o tym jak prowadzić hotel w dobie niepewności – dosłownie - jutra, kosztach rosnących – dosłownie – z dnia na dzień, popytu zmieniającego się – dosłownie – co godzinę w obydwie strony. Jak planować budżety, przychody, zatrudnienie. Jak szukać oszczędności i jak wyjść z tej sytuacji obronną ręką generując zadowalające rezultaty?
-